Met de drievoudige verbranding en de deeltjesfilter is de verbranding optimaal !
 

Waarom pellet verwarmen?

👍 Geniet van krachtige opbrengst: hightech-apparaten en het gebruik van hoogwaardige pellets zorgen voor hoge resultaten.

94,6% opbrengst voor SÛTI!

💚 Geniet van een natuurlijke warmtebron en een comfort van leven dankzij het automatische en autonome systeem van de pelletkachel!

🌍 Voer actie op luchtkwaliteit: de pellet stoot weinig broeikasgas en heel weinig stof uit. Het garandeert een betere kwaliteit van de lucht. SÛTI is uitgerust met een deeltjesfilter dat de fijne deeltjes in de atmosfeer beperkt!

💸 Verlaag uw energiekosten: de prijs van pellet is stabiel en lager dan die van andere brandstoffen. Het is ook onafhankelijk van de olieprijs en wordt niet beïnvloed door de koolstofbelasting.

🚩Consumeer lokale en hernieuwbare energie, met energieonafhankelijkheid, een service van nabijheid en kortsluitingen! In België zijn er 10 pelletfabrieken en in Frankrijk ongeveer 50!

(Zie de fabrieken kaart)

Bespaar geld met pellet!

Stookolie kost vandaag € 0,71 per liter en één ton pellets kost € 250.

Voor dezelfde energië dan1 liter stookolie (10 kW), hebben we 2 kg pellets (10 kW) nodig. Dus, voor dezelfde energie-inname, kost de pellet 0,55 € en kost de stookolie 0,71 €. De pellet is 30% goedkoper dan de olie!

De prijzen hierboven vermeld zijn de prijzen op 15/05/18. Ze zullen waarschijnlijk evolueren volgens de regels van de markt.

Olie prijzen (België) : https://informazout.be/fr/mazout/prix

DUURZAME ENERGIE

De pellet wordt vervaardigd uit bijproducten van zagerijen (spanen en zaagsel van de eerste bewerking).

In Europa hebben we een enorme hoeveelheid houtafval en op dit moment wordt slechts een klein deel ervan gerecycleerd. Zolang er zonneschijn is, zal er vegetatie zijn en dus ook houtafval dat kan worden gerecycleerd. Bovendien verplicht de wet in België om elke gekapte boom te herplanten.

Voor de productie van pellets moet geen specifieke boom gekapt worden. De bijproducten worden gerecycleerd en verwerkt tot pellets.

.

LUCHTKWALITEIT

ZUINIG SYSTEEM

De SÛTI-pelletkachel is uitgerust met een thermostaat. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, verlaagt de kachel automatisch zijn verbruik.

De wormschroef zal trager of sneller draaien, afhankelijk van de behoefte. Op deze manier wordt net de vereiste hoeveelheid pellets overgebracht naar de verbrandingskamer.

Bij een pelletkachel met een rendement van +/-87% (een houtkachel heeft een rendement van 65%) wordt bijna alle warmte teruggegeven aan de kamer. Onze SÛTI-pelletkachels hebben een rendement van 93%.

VERGELIJKING VAN DE EVOLUTIE VAN DE ENERGIEPRIJZEN

 

  • De prijs van pellets is bijzonder stabiel in vergelijking met andere energiebronnen.

  • De pellet is een lokale en hernieuwbare energiebron, wat hem vrij goed beschermt tegen sterke schommelingen, omdat de prijs ervan onafhankelijk is van die van olie. Hij is daarom immuun voor de instabiliteit van de belangrijkste markten voor fossiele grondstoffen in de wereld.

  • Bovendien wordt het verwarmen met pellets niet beïnvloed door de koolstofbelasting (klimaat-energie bijdrage) die tot doel heeft de consument te ontmoedigen om voor een « vervuilende » energie te kiezen.

 

 

Kortom, de pellet is onmiskenbaar competitief! Hij biedt niet alleen een serieuze ecologische oplossing voor de problemen van luchtkwaliteit en energieonafhankelijkheid, maar zorgt ook voor werkgelegenheid en economische groei. Elk jaar worden er nieuwe pelletfabrieken geopend!Naast het economische argument voldoet de pelletverwarming aan de verwachtingen van de gebruiker ook op het gebied van energieprestaties en comfort.

Het gebruik van pellets als brandstof voor onze verwarmingsbehoeften vermindert het verbruik van fossiele brandstoffen, waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor het milieu.

In plaats van olie te gebruiken om zich te verwarmen, moeten we het gebruik ervan beperken tot situaties waar het onvervangbare grondstof is voor de industrie